Saturday, May 7, 2011

Betulkah Berita di Newspaper tentang Al Rajhi Gold-i?

Sepanjang minggu lepas, al Rajhi Affluent sgt busy menguruskan gold. tp seronok sbb sambutan yg menggalakkan dari customer. Yang tak bestnya, bila ada call dari customer yg marah kami. huhu. sedih btul.


Dia baca dalam newspaper seperti dalam kenyataan dibawah.
"Katanya, pelanggan diberi dua pilihan untuk memilih emas dalam bentuk ketulan ataupun wafer dengan setiap satunya memiliki berat antara 5 gram hingga 1 kilogram selain harga ditetapkan bergantung kepada pasaran semasa."


Berdering2lah call dari customer nak beli gold. huhu. mana taknya, nak beli emas 999.9 dari Islamic bank dgn weight serendah 5g!!! Maafkan atas silap faham ni. Sebenarnya sekarang ni kami hanya buka untuk affluent banking customer. Jika anda belum menjadi membership, ada dua cara untuk jadi affluent customer. 
Yang pertama, buka akaun simpanan atau semasa minimum RM250k dengan kami dan anda boleh invest serendah 10g dalam gold.
Yang kedua, invest RM100k dalam gold dan kami akan tagged anda sebagai affluent customer. 
Sesiapa yg berminat, boleh la contact sy di email syida_eshe@yahoo.com.my. Walaupun bukan sales person tp booking mmg akan melalui sy. Gold mmg sgt bagus utk simpanan jangka panjang. Lepas ni Insya'Allah sy akan cari perbandingan invest dalam physical gold and paper gold. tp trust me, prinsip Islam dah bagi cara yg terbaik utk kita deal dgn kehidupan seharian. 


Selamat Melabur
Wassalam 2 comments:

  1. org2 kaya je la bley invest kat al rajhi ni kan...spread jual beli dia berapa..

    ReplyDelete
  2. spread depend pd investment. tp mmg lg rendah dari kedai emas

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...